15/01/2024 - Freya neemt afscheid van de nationale politiek

Beste Lebbekenaren,
Ik ben dankbaar.
Dankbaar voor de afgelopen tien jaar en hoopvol voor wat komen gaat.
Ik heb besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Mijn hart ligt bij Lebbeke en het is mijn vaste overtuiging dat de kracht van positieve veranderingen begint op het lokale niveau, waar we directe invloed kunnen uitoefenen op het dagelijkse leven van mensen.
2024 is een belangrijk politiek jaar. Een jaar van zowel nationale als lokale verkiezingen. Ik heb me met volle overtuiging kandidaat gesteld om jullie nieuwe burgemeester te kunnen zijn. Het zou een ware eer en een voorrecht zijn om deze verantwoordelijke rol te vervullen.
Daarom maak ik bewust de keuze om afscheid te nemen van de nationale politiek.
De voorbije jaren heb ik in het Vlaams Parlement met veel energie gewerkt aan kwesties die me nauw aan het hart liggen. Ik heb zaken in gang gezet. Van het realiseren van een betere perinatale geestelijke gezondheid tot het bevorderen van kleinschalige initiatieven voor onze ouderen. Van het bestrijden van de coronacrisis tot het strijden voor veilige, toegankelijke en duurzame kinderopvang.
Dit in samenwerking met fantastische mensen zowel binnen als buiten de partij. Hun inzet en steun hebben een wezenlijk verschil gemaakt.
Ik koester de mooie momenten in deze politieke arena. Vanuit overtuiging, verontwaardiging of een onrechtvaardigheidsgevoel heb ik steeds vurig mijn stem laten horen. Uw stem. Een stem waar ik enorm dankbaar voor ben.
Hoewel ik bewust afscheid neem van de nationale politiek, kijk ik uit naar de nieuwe uitdagingen die voor mij liggen op lokaal niveau. Ik ben van plan om me, met dezelfde bevlogenheid en toewijding die jullie van mij gewend zijn, in te zetten voor Lebbeke.
Onze beweging “Lebbeke leeft” is een sprankelend nieuw begin. Een nieuw verhaal. Een optimistisch verhaal. Een verhaal dat wij niet alleen schrijven, maar samen met de inwoners van Lebbeke, Wieze en Denderbelle.
“Lebbeke Leeft” is een roep om actie, een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan het opbouwen van een bloeiende en levendige gemeente. Een Lebbeke waar iedere stem gehoord wordt, waar transparantie en samenwerking hoog in het vaandel staan en waar beloftes worden omgezet in realisaties.
Ik ben vastberaden om mijn gedrevenheid en ervaring in te zetten voor het welzijn van Lebbeke. Jullie steun daarbij is van onschatbare waarde. Laat ons samen Lebbeke in de goede richting bewegen.
Tot binnenkort!
Veel liefs 💙,
Freya