30/11/2022 - Cheque voor basisscholen tegen lege brooddozen

In Cultuurcentrum De Biekorf overhandigden leden van oppositiepartij Open Vld donderdag een cheque aan de directies van de lokale basisscholen. Daarmee kunnen ze de strijd tegen lege brooddozen aangaan.

Open Vld wist via een crowdfunding 1.945 euro bij elkaar te zamelen voor de steunactie tegen honger op school. “Streefdoel was om 1 euro per leerling per school bij elkaar te krijgen”, zegt raadslid Freya Saeys. “Daarvoor hadden we 1.750 euro nodig, maar in amper vijf dagen tijd hadden we al 1.945 bij elkaar. Die schenken we nu met veel plezier aan onze basisscholen. Onderwijs is immers heel belangrijk in de armoedecontext en het fenomeen van lege brooddozen steekt jammer genoeg steeds vaker te kop op. Kinderen moeten deftig kunnen eten, want met een lege maag kan er niet goed gestudeerd worden.”

Open Vld had tijdens de jongste gemeenteraad voorgesteld om een steunactie in het kader van honger op school op te zetten, maar de meerderheid had dat voorstel weggestemd omdat er al andere initiatieven lopen om scholen te helpen. Daarop zette Open Vld zelf de crowdfundingsactie op.

BRON : https://www.hln.be/lebbeke/cheque-voor-basisscholen-tegen-lege-brooddozen~a62de42b/