30/11/2022 - Freya informeert naar het toedienen van insuline in WZC

“Het omgaan met insuline wordt in ons woonzorgcentrum Hof ter Veldeken goed opgevolgd.” Dat verzekerde schepen van Sociale Zaken Goedele De Cock (Vooruit) tijdens de jongste gemeenteraad, op een vraag hierover van oppositieraadslid Freya Saeys (Open Vld).

Saeys polste tijdens de gemeenteraadszitting naar het medicatiebeleid in het Lebbeekse OCMW-rusthuis Hof ter Veldeken. Aanleiding is het nieuws dat HLN recent aan het licht bracht over de verschillende insulinemoorden die plaatsvonden in een woonzorgcentrum in Oostrozebeke. Daar bleek het omgaan met medicatie niet helemaal goed te zitten.

“Maar ook voor het rusthuis Hof ter Veldeken maakt een inspectieverslag gewag van zeven tekorten op vlak van medicatiebeleid”, zegt Saeys. “Zo bleek onder andere de administratie hierrond niet altijd in orde, werd niet altijd geregistreerd welke medicijnen werden toegediend en bleek het opvolgen van vervaldata niet altijd ok. Ik wil graag weten hoe het ondertussen zit met het medicatiebeleid. Veiligheid van de bewoners staat voorop.”

Schepen Goedele De Cock benadrukte dat het inspectieverslag ondertussen al van meer dan een jaar geleden dateert. “Natuurlijk is er bijgestuurd”, zegt ze. “Er zijn verschillende stappen ondernomen om aan de opmerkingen in het verslag tegemoet te komen. Ik kan ook verzekeren dat het toedienen en omgaan met insuline in ons rusthuis bijzonder goed wordt opgevolgd.”

BRON: https://www.hln.be/lebbeke/schepen-verzekert-toedienen-insuline-wordt-in-woonzorgcentrum-goed-opgevolgd~a35d9eff/