12/12/2016 - Geen nieuwe oversteekplaats aan sluis Denderbelle!

Er zijn nog steeds geen concrete plannen voor een oversteekplaats bij de sluis van Denderbelle. Dit blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Freya Saeys (open Vld) aan minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Een definitieve oplossing is duidelijk geen prioriteit voor de minister. Hij kijkt voortdurend richting de gemeenten Lebbeke en Dendermonde, terwijl zij geen vragende partij zijn van de vernieuwingswerken van Waterwegen & Zeekanaal (W&Z)”, aldus Saeys.

De bouw van een nieuwe sluis in Denderbelle – het project maakt deel uit van het verhogen van de bevaarbaarheid van de Dender – veroorzaakt al enkele maanden beroering. Het voorontwerp voorziet immers het verdwijnen van de passage (voor fietsers en voetgangers) over de stuwsluis in Denderbelle.

Vlaams volksvertegenwoordiger Freya Saeys (Open Vld) ondervroeg hierover minister Weyts reeds een derde maal.

Freya Saeys: “Wederom worden we met het antwoord niet veel wijzer. Er is nog steeds geen oplossing voor de gebruikers van het sas. Weyts blijft de factuur van een nieuwe oversteekplaats doorschuiven naar de stad Dendermonde en de gemeente Lebbeke, terwijl het stil blijft over de inbreng van W&Z. Ik probeer alvast constructief te zijn en suggereerde de minister te kijken of Europa die vaak ook kleine investeringsprojecten in infrastructuur subsidieert te onderzoeken. Helaas lijkt dit idee in dovenmansoren te vallen bij de minister. Maakt hij toch nog een prioriteit van dit dossier? Ik hoop het alvast van harte voor de honderden gebruikers.”

Bekijk hier Freya’s reactie op TV Oost: http://www.tvoost.be/nieuws/geen-oversteekplaats-voor-fietsers-en-voetgangers-aan-sluis-denderbelle-37994

Blijf steeds op de hoogte van mijn verwezenlijkingen!
Enkele keren per jaar een update in je inbox