1/07/2016 - Geen plaats langs E40 voor toeristisch bord Scheldeland

Scheldeland is een erkende toeristische regio in Vlaanderen. Om de rijkdom en verscheidenheid aan toeristische bestemmingen in de kijker te zetten, worden de meeste van deze regio’s aangeduid met toeristische borden langs autosnelwegen. In tegenstelling tot andere  regio’s, denk maar aan de Kust, Vlaamse Ardennen, Kempen… lijkt het Scheldeland hier geen recht op te hebben. “Onbegrijpelijk. Na twaalf jaar discussiëren en verschillende adviezen blijkt dit dossier plots afgesloten te zijn, weliswaar zonder toeristisch bord. Ik eis van minister Weyts dat hij duidelijkheid brengt in dit circus en AWV hierover aanspreekt”, zeggen  Vlaams Volksvertegenwoordiger Freya Saeys en Schepen van Stadsontwikkeling voor Wetteren Herman De Wulf in koor (beide Open Vld).

Het dossier over een toeristisch aankondigingsbord voor regio Scheldeland heeft twaalf jaar gelopen en werd uiteindelijk afgesloten zonder enig resultaat. Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid is verantwoordelijk voor de productie en plaatsing van de borden, net zoals in andere toeristische regio’s waar het wel lukt. Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen hebben elk op hun beurt een advies aan Wegen en Verkeer doorgegeven, telkens zonder gevolg.

Bord langs E17 en E40

“Het voorstel is om zowel langs de E17 als de E40 een toeristisch bord te plaatsen,” zegt Schepen Dewulf. “AWV heeft na twaalf jaar discussiëren geen rekening gehouden met de voorstellen van locatie. Met als gevolg dat momenteel langs de E40 de regio niet is aangeduid en langs de E17 de borden foutief staan”. Lochristi behoort ondertussen tot het Waasland en er werd een nieuw bord geplaatst op de locatie van het oude, in Lokeren. “Nu staat er dus een bord ‘Scheldeland’ in het ‘Waasland’, ik begrijp hier niets van. Ik eis van minister Weyts dat hij vraagt om een nieuwe locatie voor de E17 vast te stellen, zoals eerder gesuggereerd door Toerisme Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld. En dat er een bord langs de E40 komt, net zoals in andere toeristische regio’s het geval is. Na twaalf jaar moet deze discussie stoppen, ik hoop dat het dus kan vooruit gaan vanaf nu,” besluit Saeys.

Blijf steeds op de hoogte van mijn verwezenlijkingen!
Enkele keren per jaar een update in je inbox