5/05/2020 - Lokale ondersteuning voor de Lebbeekse handelaars

Corona heeft een ernstige impact op onze Lebbeekse ondernemers. Open Vld Lebbeke nam het voortouw om een relanceplan op tafel te leggen. De Lebbeekse liberalen voegden dan ook een reeks voorstellen toe aan de agenda van de gemeenteraad.

Het relanceplan bevat volgende maatregelen:

  1. het niet innen van de belasting op het exploiteren van een verbruiksterras voor het dienstjaar 2020.
  2. het niet innen van de retributie op het plaatsen van kermiskramen voor het dienstjaar 2020.
  3. het niet innen van de retributie op standplaatsen markten op openbaar domein voor het dienstjaar 2020.
    Deze voorstellen werden aangenomen.
  4. de ondernemingen met een vestiging op het grondgebied van Lebbeke de mogelijkheid geven om eenmalig een lokale premie aan te vragen. Deze zou dan bovenop de hinderpremie van de Vlaamse Overheid komen. De lokale premie zou enkel worden toegekend nadat de onderneming het bewijs voorlegt van de betaling van het respectievelijke bedrag door de Vlaams Overheid. De premie wordt dan gestort op hetzelfde rekeningnummer als waar de hinderpremie op werd gestort.
  5. elk Lebbeeks gezinshoofd een aankoopbon van €25 geven. Deze zou dan beperkt zijn in duur (3 maanden) en moet worden uitgegeven bij de lokale handelaars en horeca-uitbaters. Omwille van de beperkte geldigheidsduur zou deze bon op korte termijn bijdragen tot meer aankopen in onze eigen gemeente.

“Dat het bestuur deze voorstellen niet weerhoudt, vinden wij een gemiste kans”, zegt Freya Saeys. “Deze maatregelen hadden voor de broodnodige zuurstof bij onze lokale handelaars kunnen zorgen. Aangezien de consumptieprijzen aan het stijgen zijn, had een aankoopbon van 25 euro voor elk gezin ook een extra hulp geweest.”

Blijf steeds op de hoogte van mijn verwezenlijkingen!
Enkele keren per jaar een update in je inbox