19/05/2016 - NEOS Lebbeke op bezoek in het Vlaams Parlement

Op woensdag 18 mei 2016 ontving Vlaams volksvertegenwoordiger Freya Saeys (Open Vld) de Lebbeekse vereniging NEOS (Netwerk voor Ondernemende Senioren) in het Vlaams Parlement.

De Lebbeekse afdeling van NEOS was de eerste vereniging die op uitnodiging van Freya Saeys een rondleiding kreeg in het Vlaams Parlement.

Na een korte inleiding van Freya kregen de leden van de vzw NEOS Lebbeke een gidstocht doorheen de gebouwen van het Vlaams Parlement. De bezoekers vernamen op deze manier iets meer over de politieke werking van het parlement, bijvoorbeeld hoe controleert het parlement de Vlaamse Regering, waarover mag het Vlaams Parlement beslissen, hoe ziet de week van een Vlaams Volksvertegenwoordiger er precies uit, en welke weg legt een idee af vooraleer het tot een beslissing komt. Daarnaast werd er uitgebreide duiding gegeven over de geschiedenis van het gebouw, en de aanwezige kunstwerken.

Uit de sfeerbeelden kunt u alvast opmaken dat het een gezellige uitstap was.

Indien u zelf lid bent van een organisatie, vzw, school, etc., aarzel dan niet om Freya Saeys (freya.saeys@vlaamsparlement.be) te contacteren met een aanvraag voor een rondleiding.

Misschien tot binnenkort?

rondleiding3 rondleiding1