29/08/2019 - Website voor mentale gezondheid van zwangere vrouwen gelanceerd!

De website www.wolkinmijnhoofd.be staat sinds vandaag online. De site is een initiatief van het Gents Netwerk voor Perinatale Mentale Gezondheid. De webpagina staat vol tips en getuigenissen om de preventie, detectie en behandeling van mentale gezondheidsproblemen tijdens de zwangerschap te verbeteren.

Perinatale gezondheidszorg ligt Vlaams Parlementslid Freya Saeys erg nauw aan het hart. Eerder kwam er reeds op haar initiatief een resolutie en conferentie over het thema. En met succes. Zwangere vrouwen zullen in de toekomst beter begeleid worden op mentaal vlak. Een nieuw opgericht expertisenetwerk heeft een draaiboek klaar voor gynaecologen, vroedvrouwen en huisartsen. Op die manier kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt.

Deze website is dan ook een stap in de goede richting. “Ik ben erg blij dat de website nu effectief gelanceerd wordt. Vele vrouwen denken immers dat ze alleen zijn met zulke angstige of depressieve gedachten. Dankzij de  website zullen ze, onder andere via getuigenissen, meer te weten komen over de problematiek en sneller naar de juiste hulp begeleid worden. Super goed nieuws dus, want hoe sneller je mentale problemen opmerkt, hoe sneller ze te behandelen zijn,” aldus Saeys.

 

Blijf steeds op de hoogte van mijn verwezenlijkingen!
Enkele keren per jaar een update in je inbox