8/06/2020 - Lebbeke krijgt € 30 639 voor armoedebestrijding

De Vlaamse regering maakt 30.639 euro vrij voor Lebbeke om kwetsbare huishoudens, die door corona inkomensverlies hebben geleden, te ondersteunen. Het kadert in een groter engagement van de regering om extra in te zetten op lokale armoedebestrijding in het (post-)coronatijdperk.

Concreet trekt de Vlaamse regering 45 miljoen euro extra uit voor armoedebestrijding. Deze wordt als volgt besteed:

° 15 miljoen euro voor armoedebestrijding via de lokale besturen. De OCMW’s zullen zo extra ondersteuning en begeleiding kunnen bieden.

° 15 miljoen euro voor een eenmalig consumptiebudget voor gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen. Zo wordt hun koopkracht opgekrikt én krijgt de lokale handel meer zuurstof.

° een ‘Covid-19 toeslag’ voor gezinnen die hun bruto inkomen zagen dalen tot 2.231 euro of minder per maand. Gezinnen die één maand inkomensdaling kunnen aantonen (in maart, april of juni ), krijgen een eenmalige toeslag van 120 euro per kind.

“Ik ben erg blij hieraan meegewerkt te hebben vanuit Vlaanderen. De coronacrisis heeft iedereen getroffen, voor mensen in kwetsbare huishoudens waren dit extra harde klappen. Op deze manier kunnen we hen ondersteunen. De ondersteuning van de lokale handel dankzij het consumptiebudget is extra mooi meegenomen,” besluit Saeys.